Raymond Smink

Na afronding van een logistieke HEAO-opleiding startte Raymond in 1989 bij een groot internationaal handelsbedrijf, waarvoor hij ook een tijdje in Frankrijk werkte. Terug in Nederland heeft Raymond zich gespecialiseerd in trading, export en import. In 1996 besloot hij om te gaan werken voor Smink Food. Samen met zijn broer Harro Smink is hij sinds 2003 eigenaar van het bedrijf.

“De handel, en dan met name de kippenhandel, is mij met de paplepel ingegoten. Als klein kind liep ik, samen met mijn vader, rond op kantoor, in het magazijn en soms zelfs in het vrieshuis. Daar is de liefde voor handel ontstaan! Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat vooral het internationale aspect mij erg aansprak. Dat gold ook voor het persoonlijke contact met verschillende mensen uit allerlei landen en culturen. Om internationale werkervaring op te doen, ben ik na mijn studie direct begonnen bij een groot internationaal handelshuis. Al snel groeide het besef dat ik dit voor mezelf wilde gaan doen en uiteindelijk kon ik de aantrekkingskracht van ons familiebedrijf toch niet weerstaan. Samen met mijn broer heb ik in 2003 het bedrijf van mijn vader overgenomen. Als Smink Food willen wij een belangrijke partner zijn en blijven voor pluimveeproducenten die we alle zorgen uit handen nemen op het gebied van export.”

Harro Smink

Harro heeft een logistieke HEAO-opleiding gevolgd. Tijdens zijn opleiding heeft hij zeven maanden stage gelopen bij Ford in Duitsland. Na afronding van de opleiding startte hij in 1992 bij Smink Food als aftersales medewerker. Tegelijkertijd volgde hij een deeltijdstudie aan de Webster University in Leiden, waar hij in 1994 afstudeerde als Master in Marketing. In 1995 ging Harro aan de slag als trader in cacaoproducten bij een groot internationaal handelsbedrijf in cacao en koffie in Amsterdam. In 2000 maakte hij definitief de overstap naar Smink Food, Sinds 2003 is hij eigenaar van Smink Food, samen met zijn broer Raymond Smink.

“Ik ben gespecialiseerd in de internationale in- en verkoop van gevogelte. Het is iedere dag weer een uitdaging om op het gebied van in- en verkoop iets voor elkaar te krijgen. Geen dag is hetzelfde en daar houd ik van! De missie van Smink Food is om een efficiënte en betrouwbare handelspartner te zijn voor onze klanten en leveranciers. Het is prettig om deze missie te realiseren met dit kleine, professionele en flexibele team van collega’s. Doordat onze opdrachtgevers over de hele wereld verspreid zitten, is de afwisseling in cultureel zeer verschillende handelsgebruiken verfrissend. Dit geeft een extra dimensie aan mijn vak.”

Aster Smink

Na afronding van de HAVO heeft Aster twee opleidingen gevolgd: managementassistent via Schoevers en HEAO Communicatie. Hoewel Aster tijdens haar studie wel actief was voor Smink Food, heeft zij achtereenvolgens ook nog bij een bank, een magazine en een dierenpark gewerkt. Uiteindelijk lag haar hart toch bij Smink Food en houdt zij zich al weer vele jaren bezig met ‘shipping’ en IT.

“In het werk voor Smink Food vind ik de afwisseling en de leuke (internationale) contacten heerlijk. Iedere dag is anders, doordat je elke dag weer met verschillende situaties, klanten en leveranciers te maken hebt. Daarnaast is de samenwerking binnen ons team erg goed. We kennen elkaar door en door en hebben aan een half woord genoeg. Doordat we zo nauw met elkaar samenwerken, weten we precies wat er speelt. Ik vind dit erg prettig werken. Door mijn jarenlange ervaring kan ik vragen snel beantwoorden en kunnen opdrachtgevers en leveranciers altijd op mij rekenen!”

Mariëlle Lansu

Na het afronden van haar middelbare schoolopleiding besloot Mariëlle Lansu direct aan het werk te gaan. Na in diverse winkels te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders. Zij wilde graag iets doen met vreemde talen, het liefst in een kantooromgeving. Na diverse uitzendbaantjes te hebben vervuld, kwam zij in 1997 terecht bij Swelm-Nuy, een slachthuis in Nijmegen.

“Na mijn baan bij Swelm-Nuy ben ik in 2001 verkast naar vleesverwerkingsbedrijf Hilckmann. Bij dit bedrijf heb ik de administratie opgezet voor de runderslacht om uiteindelijk te belanden op de exportadministratie. Daar onderhield ik contact met allerlei buitenlandse klanten en transporteurs. Dat kwam mooi uit, want Ik ben dol op talen. Wanneer ik een taal niet vloeiend spreek, wil ik er juist graag meer van leren. Bij Smink Food kan ik me uitleven op mijn Franse vocabulaire. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, maar in de zomer van 2012 vertrokken naar Amersfoort. Ik wilde hier een nieuwe start maken met vooral een leuke en uitdagende baan. En met deze baan bij Smink Food is me dat aardig gelukt. Ik heb het enorm naar mijn zin en ik krijg hier de ruimte om mezelf nog meer te ontwikkelen.”

Vera Smink

Vera Smink heeft, toen haar man Wim het bedrijf in 1986 oprichtte, zich altijd met plezier ingezet voor Smink Food. Vanaf het begin was zij een vertrouwd gezicht voor relaties op de stand op de Anuga in Keulen en het eerste telefonische aanspreekpunt, met aandacht voor de persoonlijke aspecten van klanten en leveranciers. Tevens zorgde Vera ervoor dat de administratie van Smink Food op rolletjes liep. Sinds 1 maart 2023 geniet zij van haar welverdiende pensioen, na ook lang na haar pensioengerechtigde leeftijd, nog te hebben ingezet voor het bedrijf!

 

Wim Smink † 3 december 2014

Voordat Wim Smink zijn eigen bedrijf oprichtte, was hij al 24 jaar werkzaam in de productie en trading van geslacht gevogelte. In 1986 besloot hij samen met zijn vrouw, Vera Smink, een eigen bedrijf te starten: Smink Food. Dit bedrijf groeide uit tot een succesvol familiebedrijf. In 2003 deed Wim een stap terug en deed hij het bedrijf over aan zijn zoons: Harro en Raymond.

“Ik heb Smink Food in 1986 opgericht. Samen met mijn vrouw trok ik de stoute schoenen aan. Ons eigen bedrijf! De zaken gingen goed, we kwamen handen tekort. Mijn kinderen, Raymond, Harro en Aster, zijn toen in dienst gekomen bij Smink Food. Mijn zoons hebben het bedrijf in 2003 overgenomen en hebben het met succes voortgezet. Ik heb Smink Food opgericht met het uitgangspunt dat het een betrouwbaar bedrijf moet zijn voor zowel klanten als leveranciers. Mijn opvolgers hebben dit uitgangspunt ook altijd gerespecteerd. Het is één van de redenen waarom Smink Food tot op de dag van vandaag gewaardeerd wordt.”